torsdag 26. august 2010

Første oppgave

Våres første oppgave i bloggen var å skrive et sammendrag av teksten "Blogging og nettsamfunn". Der forteller de hvordan internett og datamaskiner har vært i utvikling i mange år.

Internettet og datamaskinen har vært i utvikling siden den ble laget. hvem vet hva som skjer hvis intettet forsvinner eller hvordan internettet blir i fremtiden?

Dagens bærbare datamaskin Asus
Den første datamaskinen som ble laget, ble laget i England i 1943 av Alan Turing. Datamaskinen het Colossus og ble brukt for å knekke en tysk kode under andre verdenskrig.

Den første datamaskinen som kom til Norge kom i 1954 og het Nusse og var en stor datamaskin. Etter dette har datamaskinene blitt mindre, raskere og har mer kapasitet.

Internettet har også utviklet seg mye. Den første nettsiden dukket opp i 1989. da kunne man bare gå inn på siden og lese det som stod, mens i dag kan man legge igjen kommentarer og diskutere på nettsidene.


Norges første datamaskin Nusse
Internetten har gjort at det har blitt lettere å si sine meninger og kritisere det man ikke liker så godt. Det har gjort at ytringsfriheten har blitt endret og mange tar ytringsfriheten for gitt. Før hadde man bare tv, avis og radio til rådighet for å nå mange personer på en gang. Det var ikke så lett for privatpersoner å komme med sine meninger i disse mediene.


Bloggen har også endret seg siden den kom for første gang i 1999. Da var det for det meste de som kunne lage hjemmesider som kunne klare å lage en blogg, men i dag, kan hvem som helst klare å lage en blogg. 

I dag er facebook en veldig kjent nettside hvor man kan chatte med venner, komentere bilder, lage arrangement og spille spill. Hva kan være den neste siden som blir mest populær etter facebook?


Kilder: Dillevig m.fl. (2009). Nettopp norsk SF vg1. Aschehoug, Oslo

1 kommentar:

  1. Det heter å ta ytringsfrihet for gitt. Lenker er ikke så lette å se på siden din, de går litt i ett med bakgrunnen. Ellers har oppgaven det som kreves i oppgaveteksten.

    Vurder å lese igjennom teksten din igjen nå i ettertid og se om du finner eksempler på muntlig språk.

    SvarSlett